x

Leclerc ispred Sainza na prvom treningu u Barceloni

Charles Leclerc i Carlos Sainz postavili su dva najbolja vremena za Ferrari na prvom slobodnom treningu za VN Španjolske, a Max Verstappen zauzeo je treće mjesto za Red Bull.

Verstappen je držao najbolje vrijeme na hard (C1) gumama – 1:22.394 – 15 minuta nakon početka treninga dok je Leclerc u Ferrariju bio 0.352 s sporiji, donosi MAXF1.net.

Nizozemac je popravio to vrijeme na istim gumama (1:22.143), a nešto više od pola sata prije kraja vozi 1:21.876 za gotovo devet desetinki prednosti ispred Leclerca.

Sainz je nakon pola sata stavio set soft guma i postavio dvije sekunde brži krug od Verstappena (1:19.907), Russell je 0.683 sekundi sporiji za Mercedes.


Verstappen nekoliko minuta kasnije vozi novi najbolji prvi i drugi sektor, ali zbog jako puno prometa u trećem sektoru ne vozi tako dobro vrijeme i završava drugi s 0.257 s.

Leclerc u svom prvom brzom krugu na softu vozi najbolje vrijeme 1:19.828, a Russell i Hamilton zauzeli su četvrto i peto mjesto za Mercedes s više od sedam desetinki zaostatka.

Alonso je uspio razdvojiti vozače Mercedesa i zauzeo peto mjesto za Alpine s 0.940 sekundi zaostatka, a Hamilton je završio šesti, dvije desetinke iza momčadskoga kolege Russella.


Norris je bio sedmi najbrži za McLaren sa sekundom i pol zaostatka ispred Gaslyja u AlphaTauriju i Ricciarda u drugom McLarenu, a Tsunoda se pobrinuo da i drugi AlphaTauri završi u prvih deset.

Ocon se plasirao na 11. mjesto za Alpine ispred Strolla koji je bio brži vozač Aston Martina s velikim paketom poboljšanja i novim bočnim stranicama, a Kubica je mijenjao Zhoua i završio 13. ispred dva vozača Haasa.

Vettel je završio tek 16. u drugom Aston Martinu ispred Bottasa u Alfa Romeu, de Vriesa i Latifija u Williamsu i Vipsa u Red Bullu koji je vozio umjesto Pereza.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.