x

Ledena čarolija u Sarajevu: Predstava "Uspavana ljepotica" oduševila punu Zetru! (GALERIJA)

Sarajevska publika uživala je sinoć u jedinstvenoj ledenoj čaroliji koju su u Olimpijsku dvoranu Juan Antonio Samaranch - Zetra, prilagođenu formi teatra, donijeli plesači Ruskog državnog baleta Sankt Peterburg, a u organizaciji Altermedie. 

Publika koja je odlučila pogledati predstavu "Uspavana ljepotica" Petra Iljiča Čajkovskog zaista je uživala u jedinstvenom vizuelno-muzičkom spektaklu.

Ansambl od 37 plesača na ledu je kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta ispričao priču o mladoj princezi na koju je zla vještica bacila kletvu stogodišnjeg sna i iz kojeg ju je probudio poljubac princa. Njihovu spektakularnu izvedbu sarajevska publika nagradila je višeminutnim ovacijama i aplauzom.


Ruski državni balet iz Sankt Peterburga osnovan je 1967. godine i jedan je od bisera Rusije. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima te su osvojili i brojne medalje.


Do sada su imali više od 7.000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta. Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wellsu, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape samo su neka od mjesta koja su ugostila ovaj jedinstveni umjetnički performans i nagradila ga ovacijama nakon izvođenja.


ž



Foto: Edin Bičo


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.