x

Ledeni dani stižu za Božić, detaljna prognoza: Poslije novogodišnje noći spremite se za debeli minus!

Prvog dana nove 2019. godine u većem dijelu Srbije biće pretežno oblačno i suho, dok će na sjeveru prije podne biti pretežno sunčano. Na planinama se tokom jutra očekuje provejavanje slabog snijega, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Vjetar će biti slab i umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, najviša dnevna od dva do četiri stepena.

Tokom noći između 1. i 2. januara doći će do novog naoblačenja sa sjevera. I u Beogradu će 1. januara biti potpuno oblačno i suho, uz slab i umjeren vjetar, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura biće oko jedan, a najviša dnevna oko četiri stepena.


Prema prognozi u srijedu, 2. januara očekuje se naoblačenje sa kišom i snijegom, uz pojačani sjeverni vjetar. Od četvrtka, 3. januara biće veoma hladno sa umjerenim, ponegdje i jakim jutarnjim mrazem, sa temperaturama od minus 10 do minus četiri, lokalno i niže. U većini mjesta se očekuju i ledeni dani, što znači da maksimalna dnevna temperatura neće preći "u plus".


Povremeno će padati snijeg, uz stvaranje manjeg snježnog pokrivača. Više padavina se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima, kao i na planinama, uz povećanje visine snježnog pokrivača, a zbog povremeno jakog sjeverozapadnog vjetra očekuju se vejavica i snježni nanosi.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.