x

Guti sasvim iskren

Legenda Reala ponovo se naslađuje mukama velikog rivala: "Uživam gledati kako gube"

Legenda madridskog Reala Jose Maria Gutierrez Guti uživa u problemima koje ima najveći rival Barcelona.

Katalonski velikan niže teške poraze pod vodstvom Ronalda Koemana, kojem se sprema otkaz, a teška situacija u redovima velikog rivala itekako raduje Gutija.

Nekadašnji fudbaler Reala prvo je saopštio da ne bi imao problem da sjede na klupu velikog rivala, a zatim je poručio da uživa u njihovim mukama.


"Barcelona je u komplikovanoj ekonomskoj situaciji i otkaz Koemanu dodatno će ih koštati. Ako bi Xavi došao i vodio tim, kao što je igrao, to bi bilo čudesno. Ima Barcin DNA, ali smatram da za njega nije pravi trenutak da dođe. Ja u Barceloni? Zašto da ne? Slobodan sam i želim pokazati od čega sam napravljen", rekao je Guti, pa se predomislio nekoliko sati kasnije u razgovoru za El Larguero.

"Svi me pitate za Barcelonu. Zašto sam to rekao? Nisam više znao šta da kažem i tako sam odgovorio. Kao Realovac, uvijek sam govorio kako uživam vidjeti kad Barcelona gubi. Nikad ne bih otišao tamo, jer već imaju dovoljno nereda u klubu", istakao je Guti.


Guti je dres Kraljeva nosio od 1999. do 2010. godine. Odigrao je 542 utakmice i zabio je 77 golova i osvojio je apsolutno sve sa ovim timom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.