x

Legendarni Doktor Ivo traži novu wimbledonsku priliku

Ivo Karlović igrat će ovog tjedna u kvalifikacijama Wimbledona.

Najstariji čovjek na ATP Touru, legendarni ‘Div sa Šalate’, Ivo Karlović ponovno je u Londonu, ovoga puta na terenima Roehamptona gdje se tradicionalno održavaju kvalifikacije za Wimbledon.

Danas 42-godišnjak, Karlović je uvjerljivo najstariji čovjek među teniskim profesionalcima, ali još uvijek pokazuje veliku želju natjecati se, barem na travi. Trenutno je 197. igrač svijeta, u glavnom turniru ATP događaja nije igrao od veljače kada je postao i najstariji igrač od Jimmyja Connorsa s pobjedom na Touru, međutim za Zagrepčanina je uvijek poseban osjećaj bio zaigrati na ‘svetoj’ travi Wimbledona.


Debitirao je 2003. godine kada je ostvario jednu od najvećih senzacija u povijesti slavnog turnira, tada nepoznati 211 cm visoki div za kojeg je malo tko znao, izbacio je u prvom kolu branitelja naslova Lleytona Hewitta doguravši kasnije do trećeg kola. Osamnaest godina kasnije, Karlović je čovjek s najviše as servisa u povijesti tenisa (13 687), a u Wimbledonu ih je upisao više od 2700.


Doktor Ivo, kako je popularno poznat među teniskim fanovima, u prvom kolu kvalifikacija, u utorak, igrat će protiv 23-godišnjeg Rusa Romana Safiulina. Ruski igrač nema pretjeranog iskustva na travi pa će Karlović svakako imati priliku boriti se za svoj 16. nastup u glavnom ždrijebu turnira gdje je ostvario najveći Grand Slam uspjeh, četvrtfinale 2009. godine. Poražen je tada od Rogera Federera.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.