x

Legendarni Fazlagić promovirao sportskivremeplov.ba u Travniku!

U Travniku je održana promocija trećeg dopunjenog izdanja knjige sportskivremeplov.ba koju sačinjavaju 133 priče o našim velikanima sporta. Pored autora Muhameda Bikića, o knjizi su govorili nekadašnji fudbaler FK Sarajevo i najmladji kapiten bivše Jugoslavije Mirsad Fazlagić, novinar Samir Pinjo i domaćin promocije Ajdin Terzić. Moderator je bio Edin Hadžialić. 

Prisutne je posebno oduševio legendarni Fazlagić, koji je nekoliko puta prekidan gromoglasnim aplauzom, na što je nekadašnji reprezentativni trener nivoizabranom selektoru Robertu Prosinečkom, rekao da su ga Travničani ove januarske večeri vratili u daleku lijepu prošlost. 

 

Autor nije krio posebno oduševljenje što je ponovo  vezirskom gradu, te je istakao da posebno mjesto u knjizi imaju i čuveni Travničani Miroslav Ćiro Blažević  i Enver Hadžiabdić.

 

Ovo je bilo po drugi put predstavljanje knjige u Travniku, ukupno 23 promocija - Sarajevo (dva puta), Zavidovići (dva puta), Visoko (dva puta), Bugojno, Breza, Mostar, Zenica, Plav (Crna Gora), Kakanj, Odžak, Ilijaš, Tuzla, Goražde, Vareš, Jajce, Bihać, Las Vegas i Chicago (USA).

 

Dugogodišnji novinar i publicista Muhamed Bikić, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja jedan je od začetnika ideje sportskog prava u BiH. Piše još od ranog djetinjstva, a autor je knjiga: ``Hadžijsko drvo`` (dva dopunjena izdanja), ``Po(r)uka`` i ``sportskivremeplov.ba`` (tri dopunjena izdanja), te svakodnevno promoviše sport i bh. sportiste .

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.