x

POHVALE ZA "DIJAMANTA"

Legendarni Francuz je igrao za Inter i Siti, a sada tvrdi: Džeko kao da je u dvadesetim

Džeko kao da se vratio u dvadesete, a ima 37 godina, dok Lautaro zabija i stalno je u sjajnoj formi, rekao je Vieira


Legendarni francuski fudbaler Patrik Vieira (Patrick) najavio je veliko finale Lige prvaka koje će 10. juna u Istanbulu odigrati Mančester siti i Inter.

Vieira je igrao za obje ekipe. Iako je Siti prema mišljenju mnogih veliki favorit, u fudbalu je sve moguće naročito kada je nasuprot vas ekipa poput Intera.

Čuveni Francuz je u intervjuu za "RMC Sport" govorio o prednostima Intera, a istakao je Edina Džeku i Lautara Martineza.

Za kapitena bh. reprezentacije je rekao kako njegova igra ne dolikuje nekome ko ima 37 godina, već da se čini kao da je tek u dvadesetima.

- Inter zaslužuje biti u finalu. Oni su izvanredna ekipa i mogu odigrati sjajno. Ne dolazi se slučajno u finale Lige prvaka, a njihova snaga je kolektiv. Ne dominiraju puno posjedom lopte, ali se jako dobro brane i vrlo nisko.

Nakon toga, u kontrama su sposobni vrlo brzo postići gol. Imaju mnogo i individualnog kvaliteta poput Džeke i Martineza. Džeko kao da se vratio u dvadesete, a ima 37 godina, dok Lautaro zabija i stalno je u sjajnoj formi - izjavio je Vieira.

Francuz je imao riječi hvale i za Mančester siti i napadača ekipe s Etihada Erlinga Halanda (Haaland).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.