x

POHVALA ZA DIJAMANTA

Legendarni Francuz vjeruje da bi Džeko mogao biti ključni igrač u finalu

Patrik Viera je bio saigrač sa Edinom u Mančester sitiju tokom prošlih godina

Bivši fudbaler, između ostalih, Mančester sitija i Intera, Patrik Viera (Patrick Vieira) govorio je za britanski Sky Sports pred finale Lige prvaka koje će igrati upravo ove dvije ekipe.

Džeko ključni igrač

Legendarni francuski fudbaler je kao ključnog igrača spomenuo Edina Džeku, s kojim je dijelio svlačionicu za vrijeme svog boravka u Mančesteru.

- Igrao sam sa Edinom u Sitiju i on je sjajan igrač i jako dobar profesionalac. Način na koji moze pomoći saigračima je kada su pod pritiskom, on može biti taj koji može zadržati loptu i otkloniti pritisak.

On je jak igrač i trebat će mu šanse da postigne gol, ali mislim da će biti veoma važno da nastavi da drži loptu i čeka podršku svojih saigrača oko sebe, dobijajući faulove kako bi se Inter izvukao iz pritiska - objasnio je Viera ulogu Džeke u predstojećem finalu.

Ususret finalu

Podsjetimo, Inter će 10. juna imati priliku da osvoji treći i svakako najbitniji trofej u klupskom fudbalu. Oni će se na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu sastati sa Mančester sitijem u finalu Lige prvaka.

Edin Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 51 utakmicu u svim takmičenjima, a uspio je postići 14 golova uz pet asistencija za Nerazure. Nedavno je zabilježio još jedan jubilej, kada je protiv Torina odigrao 100. utakmicu za milansku ekipu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.