x

biciklizam

Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom u Španiji

Desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska MTB prvakinja Lejla Tanović sezonu započinje u Španiji na etapnoj utrci UCI S2 Costa Blanca.

Takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama nastupit će u paru sa španskom vozačicom Rocio Del Alba Garcia Martinez, koja nastupa za profesionalni BH Templo tim.

Utrka se vozi u četri etape dužine od oko šezdeset kilometara dnevno po zahtjevnim tehničkim terenima, dok takmičari u parovima tokom utrke ne smiju biti udaljeni više od dvije minute.

Pošto je riječ o UCI utrci takmičari se bore za bodove kojima ostvaruju olimpijsku normu i napreduju na svjetskoj rang listi.

"Vožnja u paru je sasvim novo iskustvo za Lejlu međutim očekujemo veoma dobru saradnju sa španskom takmičarkom i vjerujem da mogu pomagati jedna drugoj tokom četri dana utrkivanja. Iako Lejla nikada do sada nije startala sezonu ovako rano, ova utrka će biti veoma dobra priprema i trening za najbitnije utrke koje nas očekuju tokom ove sezone", rekao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Nakon etapne utrke Tanović će nastaviti sa zimskim trening kampom, dok je naredna utrka za bh. takmičarku HC kategorija krajem februara u španskom Banyolesu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.