x

šta susjedi kažu?

Ispravka: Lekina vikendica ipak ne krije nikakve mračne tajne!

NAPOMENA:
Ekskluziva.ba portal je 26. marta  prenio tekst portala Alo, a u kojem se govori o "kući koja krije mračne tajne" u kojoj je glumicu Danijelu Štajnfeld navodno 7. maja 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić. Portal Raskrinkavanje.ba je analizirao temu Lečić - Štajnfeld i time je članak koji se našao na Ekskluzivi označen kao dezinformacija.

Naime, u spornom tekstu je pogrešno insinuirano da je Štajnfeld izjavila da se sil.vanje dogodilo u Ritopeku. Raskrinkavanje navodi: "Tvrdnju da je sama Štajnfeld izjavila da se sil.vanje dogodilo u Ritopeku ocjenjujemo kao dezinformaciju. Formulacija koju je ona koristila pri opisivanju lokacije na kojoj se napad dogodio glasila je “u kući na brdu na periferiji grada”, a mediji su bili ti koji su zaključili da se to moglo desiti u Lečićevoj kući u Ritopeku."

Nakon što je Štajnfeld u intervjuu za New York Times od 24. marta rekla da se napad dogodio u “kući na brdu na periferiji grada”, mediji su zaključili su da je riječ o glumčevoj kući u naselju Ritopek, te su počeli isticati kako je sama Štajnfeld rekla da je ta kuća mjesto napada. Štajnfeld, ipak, nikada javno nije precizirala da li se radilo o kući u Ritopeku, piše Raskrinkavanje.


Ubijeđeni da u malom mjestu, kakvo je Ritopek, svi znaju gdje Leka boravi kada želi da pobjegne iz grada, u razgovoru sa mještanima zaključilo se da nemaju pojma o tome da im je glumac Branislav Lečić komšija.

Prodavačica iz jedine radnje u centru ovog prigradskog mjesta nije znala ništa o Lečiću, baš kao ni njene kolege. Slučajni prolaznici rekli su nam da u naselju sigurno nije, jer da jeste, oni bi znali. Uputili su novinare u vikend naselje koje se nalazi na brdu.


Jedna vremešna gospođa, koja se predstavila kao Eva, pokazala je gdje je Lečićev dom.

- To vam je ova ovdje, sa visokom drvenom ogradom. Lijepa, velika kuća. Nju je kupio od Diklića prije desetak godina. Stalno ga viđam, mislila sam čak i da se preselio tu - rekla je gospođa, koja, kako kaže, tu živi skoro četiri decenije. Pamti i prošlog vlasnika.

- Dok je Bogdan Diklić bio vlasnik te kuće, stalno je dolazio kod nas na kaficu, sjedili smo u dvorištu. Dovodio je i svoju kćerkicu Sofiju. Lečić nije nikada bio, ali fin je i on. Tih i kulturan. Uglavnom ga viđam u kolima - kaže Eva za i dodaje:


- Nikada ga nisam vidjela u ženskom društvu. Uvijek je sam. Ranije je dolazila i njegova bivša žena Nina, i njihov sinčić dok je bio mali, ali otkad su se razveli nisu bili - kaže ona.

- Ma, to su gluposti. On je tih i miran čovjek. Nikada ga nisam vidjela ni sa jednom ženom, a pogotovo nisam čula da su se dešavale takve stvari ovde. Mnoge se žrtve sada javljaju i pričaju šta im se desilo prije deset godina - kaže Eva, Lekina komšinica iz vikend naselja.


Komšije i komšinice ipak, nisu “otkrile šta se dešavalo u Lečićevoj vikendici”, niti to “da krije mračne tajne”. 

Kako je ranije u tekstu istaknuto, Štajnfeld u razgovoru za New York Times ne pominje Ritopek, već je riječ o zaključku koji su izveli pojedini mediji. Ova tvrdnja postala je uvriježena u tolikoj mjeri da smo je pronašli u više od trideset članaka različitih portala. I dok mogućnost da se napad dogodio baš u toj kući postoji, sama Štajnfeld to nije rekla u intervjuima koje je dala o slučaju.

.

.

.

.

Izvor: Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.