x

demantovala navode

Ispravka: Lepa Brena na Trebeviću ne planira graditi skijalište i hotel!

NAPOMENA: Portal Ekskluziva.ba je prenio vijest sa portala Klix.ba gdje se navodi kako Lepa Brena ima u planu da gradi hotel i skijalište na Trebeviću. Međutim, pjevačica je demantovala ova nagađanja, a isti dan smo prenijeli njen demant koji je dala za Avaz (link demanta). Portal Raskrinkavanje se bavio ovom temom i analizom utvrdio kako je vijest o navodnom biznisu pjevačice zapravo lažna, što možete pročitati ovdje.

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, ipak ne planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, iako smo prenijeli vijest sa portala Klix, koji nije naveo izvor ove informacije, već samo da je riječ o ekskluzivnim saznanjima.

U članku, koji smo prenijeli, pisalo je kako je Brena navodno trebala doći sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja januara na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad. U članku se navodi i da je načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović potvrdio za Klix da je usvojen regulacioni plan kojim je predviđena izgradnja dvije skijaške staze sa tri zone, ali nije želio govoriti o investitoru.


Vijest koja je kako je portal Raskrinkavanje naknadno utvrdio lažna ubrzo se proširila u bh. i regionalnim medijima, a istu je prenio i naš portal. U članku je stajalo i da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je takav projekat odobrilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Ali, nije došlo do realizacije tog projekta.

Nedugo nakon spekulacija medija, Lepa Brena je dala demant za Dnevni avaz. Pjevačica je na pitanje da li planira izgradnju hotela i skijališta na Trebeviću kroz Viber prepisku odgovorila: "Nije tačno. Vozim trenutno." Naš portal je također prenio i demant Lepe Brene koji je dala za Avaz. 


Raskrinkavanje je kontaktiralo pjevačicu putem njene zvanične stranice na Facebooku. U odgovoru je potvrdila autentičnost izjave date za portal Dnevni avaz, te demantovala navode o gradnji skijališta i hotela na Trebeviću.

Kako se navodi u analizi Raskrinkavanja, kontaktirali su i Kabinet načelnika Opštine Istočni Stari Grad. Na pitanje da li je tačno da Lepa Brena planira gradnju skijališta i da li je sa pjevačicom bilo ikakvih pregovora, dobili su odgovor da je načelnik već istakao da je preuranjeno govoriti o potencijalnom investitorima, te da su pokrenuti razgovori sa nekoliko subjekata. 


Raskrinkavanje je kontaktiralo i načelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića. U odgovoru je rečeno da su u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo informaciju da Lepa Brena planira graditi hotel i skijalište dobili od novinara portala Klix, te da nisu imali nikakve razgovore sa pjevačicom o ovom projektu.

- Кad je riječ o Vašem konkretnom pitanju, eventualnom investiranju pjevačice Lepe Brene na Trebeviću, odnosno, gradnji hotela i skijališta na pomenutom lokalitetu, informacije o tome dobili smo od novinara portala Кlix.ba. Ukoliko je ta informacija tačna, rado ćemo podržati taj projekat i uključiti se u razgovore kada dođe trenutak, međutim, moram da naglasim da nikakve razgovore o tome do sada nismo imali sa Lepom Brenom - objašnjeno je za ureda načelnika. 

Portal Ekskluziva se ovim putem izvinjava čitateljima zbog prenošenja lažne informacije. Detaljnu analizu Raskrinkavanja možete pogledati ovdje

.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.