x

Ugledni list tvrdi

L'Equipe: PSG je spreman prodati Neymara!

Francuski prvak PSG navodno je spreman prodati najskupljeg fudbalera svijeta Neymara.

Tako barem tvrdi ugledni L'Equipe koji navodi da je rukovodstvo PSG-a odlučilo da Neymar može ići, ako u klub dođe zadovoljavajuća ponuda.

Neymar se već nekoliko mjeseci povezuje sa odlaskom iz kluba. Dugo se spominjao eventualni transfer u Real Madrid, ali u posljednje vrijeme francuski i španski mediji tvrde da bi se Brazilac mogao vratiti u Barcelonu.

Upravo je iz katalonskog kluba brazilski velemajstor stigao 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura i na taj način je postao najskuplji fudbaler svijeta.

Ipak, lako bi se moglo desiti da Neymar već ovog ljeta napusti Park Prinčeva, a vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti.

Brazilski fudbaler se trenutno oporavlja od povrede stopala. Van terena će biti nešto više o mjesec dana, ali bi trebao biti potpuno spreman za start nove sezone.

Neymar je dobar dio prošle sezone propustio zbog povreda. Na kraju je odigrao samo 28 utakmica i imao je učinak od 23 gola i 13 asistencija.

Ukupno je tokom dvije sezone brazilski fudbaler odigrao samo 58 utakmica za francuskog velikana i postigao je 51 pogodak.

Trenutno je Neymar pod lupom javnosti zbog optužbi za silovanje. To dosta utječe na njegovo psihološko stanje i ostaje nam da vidimo kako će se sve na kraju završiti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.