x

Poljak u seriji od 14 utakmica sa datim golom

Lewandowski juri još jedan rekord slavnog Mullera, jako je blizu da ga opet nadmaši

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski pokušat će srušiti još jedan rekord legendarnog Gerda Mullera, legende Bayerna koja je nažalost nedavno preminula nakon duge i teške bolesti.

Prošle sezone Lewandowski je uspio da nadmaši Mullerov rekord iz 1979. godine po broju datih golova u jednoj bundesligaškoj sezoni, a sada nastoji da sruši još jedan zanimljiv rekord.

Naime, Muller je u 16 uzastopnih utakmica u dresu Bayerna postizao najmanje po jedan pogodak i to je bilo u sezoni 1969/70, dok je Lewandowski trenutno u seriji od 14 uzastopnih utakmica.


Poljak će danas protiv Koelna pokušati da nastavi niz i ako zabije gol, ostaje mu još jedna utakmica da izjednači slavnog Nijemca, a onda i da pokuša da ga "preskoči".

Do sada je Robert Lewandowski odigrao 331 utakmicu za minhenski Bayern u svim takmičenjima u kojima je postigao 297 golova i upisao 65 asistencija.


U Bundesligi je postigao 278 golova i još uvijek je daleko do Mullera, koji je s 365 golova apsolutni rekorder njemačkog šampionata.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.