x

Vozač Mercedesa

Lewis Hamilton je izabrao svog najtežeg rivala

Lewis Hamilton je na posljednje dvije utrke osvojio mnogo više bodova od Maxa Verstappena te je na ljetnu pauzu otišao kao lider u generalnom poretku.

Na Velikoj nagradi Mađarske Hamilton je završio kao drugi poslije diskvalifikacije Sebastiana Vettela. Naporno je radio tokom utrke nakon što je u jednom trenutku bio posljednji.

Vozač Mercedesa je imao i šansi da pobijedi da se na njegovom putu nije našao sjajni Fernando Alonso koji ga je zadržao nekoliko krugova i tako onemogućio njegov pohod na prvo mjesto.


Sedmerostruki prvak svijeta upravo je Alonsa okarakterisao kao svog najtežeg rivala i vozača kojeg je najteže prestići na stazi.

"Sada, kad se osvrnem na to, bilo je nevjerovatno. Zaista, stvarno je bilo fantastično."

"Volio bih da bolidi budu bliže, zbog praćenja, jako sam uzbuđen zbog izgleda bolida slijedeće godine. Nadam se da će to iskorijeniti loše izrade nacrta koje ovdje imamo."


"Ali, da, općenito je teško ga pratiti u tom posljednjem sektoru, ali bile su velike, sjajne borbe točak uz točak. Bilo je barem jednom (po krugu) točak uz točak…"

"Kad se utrkujete s dvostrukim svjetskim prvakom, on je vjerovatno jedan od najtežih vozača za prestizati, ali pošten", rekao je Hamilton.

Britanac i Španac su prije 14 godina bili timske kolege u McLarenu. To baš nije završilo najbolje jer je poslije nekoliko "nesporazuma" Alonso bio taj koji je otišao iz ekipe.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.