x

uvid u budućnost

Lexus u Detroitu predstavio koncept LC Convertible

Lexus je konačno "odsjekao" krov svom LC grand toureru te je kreirao novi LC Convertible Concept koji je debitovao na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

Lexus nije zvanično priznao da stiže produkcijska verzija koncepta, ali je saopćeno da vozilo pokazuje budući smjer ponude što ukazuje da bi kabriolet mogao stići u salone.

Dok pogled ne stigne do krova, LC Convertible koncept je identičan postojećem coupeu. Kabriolet izgleda elegantno sa sklopljenim krovom, posebno zahvaljujući nagetom vjetrobranskom staklu. Uklanjanje krova je zahtjevalo promjene dizajna stražnjeg dijela, što se moglo i očekivati. Iza sjedišta je ravni dio, a izrezi jasno pokazuju gdje se bi se"sakrivao" krov kojeg još uvijek nema. Iz Lexusa poručuju da je prostor dovoljno velik za mekani krov.

Sjedišta su presvučena bijelom kožom, dok je instrument tabla crne boje. Žuti konac pravi lijep kontrast.

Lexus nije objavio detalje o pogonu, ali se vjeruje da se radi o postojećem 5,0-litarskom V8 ili hibridnom 3,5-litarskom V6 motoru. Krovni mehanizam bi dodao još kilograma, što bi se malo odrazilo na ubrzanje i potrošnju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.