x

Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka

Američki J.D. Power objavio je najnoviju rang listu pouzdanosti automobilskih proizvođača.

Sa trona najpouzdanijih brendova svrgnut je japanski Lexus, a na prvom mjestu zamijenila ga je jedna od najmlađih automobilskih marki - korejski Genesis.

Ljubitelji Lexusa ipak nemaju razloga za brigu, jer je njima omiljena marka i dalje u samom vrhu. Zauzima drugo mjesto u najnovijoj studiji koju je objavio J.D. Power.

U istraživanju poznatom pod nazivom "Vehicle Dependability Study", Lexus je drugi i to sa ravno 100 prijavljenih problema na 100 automobila. Prvoplasirani Genesis, korejski premijum brend nastao na krilima koncerna Hyundai Kia, ima tek 89 prijavljenih problema na 100 automobila - manje od bilo koje druge marke na američkom tržištu.

Genesisu je ovo bio debi u studiji koja se sprovodi već 31 godinu i odmah je osvojio sam vrh. Podsjećamo, studija obuhvata američko tržište, i to automobile stare do tri godine.

Na trećem mjestu je, vjerovali ili ne, Buick sa 103 PP (prijavljenih problema), a tek onda dolazi Porsche, marka koja je u brojnim studijama zadovoljstva kupaca i kvaliteta u samom vrhu. Top-5 zaokružuje Toyota sa 113 PP.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.