x

IFFHS birao najbolje organizatore igre na svijetu u 2019. godini

Lionel Messi najbolji, Miralem Pjanić ispred Mohameda Salaha

Međunarodni institut nogometne historije i statistike (IFFHS) dodijelio je Lionelu Messiju nagradu za najboljeg playmakera/organizatora na svijetu.

I dok Messi čeka da bude krunisan potpunim kraljom i da osvoji šestu titulu Zlatne lopte (izbor je u ponedjeljka, op.a), Argentinac je dobio još jedno priznanje.

IFFHS ga je proglasio najboljim playmakerom 2019. godine sa 299 bodova, a iza sebe je ostavio ofanzivca Manchester Cityja Kevina de Bruynea, koji je imao samo 85 bodova, što dovoljno govori o dominaciji Barcelonine desetke u ovoj konkurenciji.

Treće mjesto je s 55 bodova zauzeo Eden Hazard iz Real Madrida, a četvrto Brazilac Liverpoola Roberto Firmino, pa slijede Bernard Silva (Manchester City), Dušan Tadić (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Christian Eriksen (Tottenham), Antoine Griezmann (Barcelona) i Georgino Wijnaldum (Liverpool).

Realov veznjak Luka Modrić je završio na 11. mjestu, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić (Juventus) na 12. sa 11 bodova.

Zanimljivo da je Pjanić ostavio iza sebe Mohamead Salaha, Riyada Mahreza, Paula Pogbu... Mada, nije jasno otkud neki igrači uopšte u konkurenciji "playmakeri", s obzirom na pozicije na kojim igraju u svojim klubovima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.