x

Argentinac je imao sjajnu sezonu iza sebe

Lionel Messi osvojio šestu Zlatnu kopačku, ali mu je u mislima samo jedna stvar

Zvijezda Barcelone Lionel Messi osvojio je svoju šestu Zlatnu kopačku u karijeri.

Argentinac je do svoje treće zaredom, a ukupno šeste Zlatne kopačke stigao nakon što je ove sezone u 34 utakmice LaLige postigao ukupno 36 golova.

Jedini pratitelj Messija je bio Kylian Mbappe koji je u petak trebao postići pet golova, međutim postigao je samo jedan u porazu svoje ekipe od 3:1 što je značilo da je igrač Barcelone pobjednik.

U posljednjih 12 godina svi dobitnici ove nagrade su dolazili iz španske LaLige, čak i u sezoni 2013/2014 kada su nagradu podijelili Cristiano Ronaldo iz Reala i Luis Suarez iz Liverpoola nakon što su postigli po 31 gol.

Ronaldo je bio posljednji igrač koji je osvojio ovu nagradu, a da nije dolazio iz LaLige, a bilo je to u sezoni 2007/2008 kada je u dresu Manchester Uniteda postigao 31 gol.

Messi je postao drugi najstariji igrač koji je osvojio nagradu u dobi od 31 godine, 11 mjeseci i 25 dana. Hugo Sanchez je bio mjesec dana i dan stariji od Messija kada je osvojio nagradu 1990. godine.

Pored nevjerovatnog ostvarenja, Messi je priznao da je ispadanje Barcelone od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka i dalje ono o čemu razmišlja.

"Ne razmišljam o Zlatnoj kopački. To trenutno nije u mojim mislima, još uvijek se prisjećamo bolnog poraza od Liverpoola, ili bar ja razmišljam o tome. Ne razmišljam o sebi", rekao je Messi u petak novinarima.

Messi je upozorio da stvari za Barcelonu mogu postati i gore ukoliko katalonski tim izgubi od Valencije u finalu Kupa Kralja koji se igra u subotu.

"Ovo je finale kupa i ukoliko ga ne osvojimo bilo bi to gora situacija nego ona u kojoj se sada nalazimo", dodao je Argentinac.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.