x

Dobitnika nagrade ćemo saznati u decembru

Lista spala na pet slova: Ko će biti "Golden boy" za 2018. godinu?

Lista kandidata za nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta pretrpila je nekoliko rezova da bi sada spala na pet imena.

Naime, danas je objavljeno ko su petorica nominovanih za nagradu "Golden boy", a pobjednika će svojim glasovima odabrati novinari uglednih svjetskih sportskih listova.

Za nagradu "Golden boy" u izbor ulaze svi igrači ispod 21 godine starosti i u obzir se uzimaju njihove igre u jednoj kalendarskoj godini.

Prošlogodišnjeg osvajača nagrade Kylana Mbappea nema među petoricom nominovanih, iako po godinama i dalje može konkurisati za ovo priznanje. Ipak, Kylan Mbappe je u ozbiljnoj konkurenciji za prestižnu Zlatnu loptu.

Tako su nominovani za najboljeg mladog igrača u 2018. godini Patrick Kluivert (Roma), Matthijs de Ligt (Ajax), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Patrick Cutrone (Milan) i Vinicius Junior (Real Madrid).

Dobitnih prestižnog priznanja će biti poznat narednog mjeseca (17.12.), a vrijedi podsjetiti da su ovu nagradu u prošlosti osvajale velike zvijezde poput Van der Waarta, Rooneyja, Febregasa, Aguera, Balotellija, Gotzea, Isca, Pogbe, Sterlinga...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.