x

CIJENA 159.000 EURA

Lister LFT-C je Jaguar F-Type Cabrio sa 666 KS

Čuvena britanska automobilska manufaktura Lister će LFT-C ponuditi u samo deset primjeraka s početnom cijenom koja iznosi 159.000 eura.

Nakon ranijeg predstavljanja modela LFT-666 (temeljito dorađen Jaguar F-Type Coupe u samo 99 primjeraka) u Listeru su odlučili da udovolje zahtjevima potencijalnih kupaca koji su tražili ista tehnička rješenja, ali ovaj put implementirana na Jaguarovom modelu F-Type s mekanim sklopivim krovom.

Rezultat uzajamnog razumijevanja je LFT-C, a Listerov najsnažniji "open-air“ automobil do sada pokreće 5-litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora i u ovom slučaju raspolaže s gromoglasnih 666 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu 330 km/h.

Postavljen na posebnim 21-inčnim točkovima, Lister LFT-C sa sobom donosi nekoliko karoserijskih i mehaničkih elemenata koji karakterišu model LFT-666 Coupe, zaključno s ručno prošivenom kožom u kabini, a svih deset adekvatno numerisanih primjeraka do svojih će kupaca stići ovog ljeta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.