x

Litvanac nakon deset godina potpisao za euroligaša

Monaco će prvi put ove sezone nastupiti u košarkaškoj Euroligi, momčad iz Kneževine potpisala je važno pojačanje.

Nakon deset godina igranja u NBA ligi i Kini, Litavac Donatas Motiejunas ponovno je u Europi. Iskusni 30-godišnji krilni centar potpisao je za Monaco te će biti njihovo najveće pojačanje za premijernu euroligašku sezonu.

Motiejunas je bio 20. izbor NBA drafta 2011. godine, a u najjačoj svjetskoj ligi nastupao je za Houston, San Antonio i New Orleans. Protekle četiri godine proveo je u Kini nastupajući za Shandong, Shanghai Sharkse i Xinjiang. U posljednjoj kineskoj sezoni prosječno je ubacivao 21 poen uz 14 skokova.


Inače, Litavac je jedinu euroligašku sezonu do sada odigrao 2011. godine za poljski Prokom kada je postavio euroligaški rekord s 18 skokova u jednoj utakmici.


Od ostalih vijesti iz Eurolige, aktualni prvaci Anadolu Efes potpisali su jednogodišnji ugovor s talentiranim srpskim centrom Filipom Petruševim. Potonji je lani ostvario odlične brojke za Mega Soccerbet, bio je jedan od najboljih igrača ABA lige s 23,7 poena i 7,6 skokova po susretu. Na nedavnom NBA draftu biran je od strane Philadelphia Sixersa kao 50. pick te je igrao i u Ljetnoj ligi. Međutim, ponuda Sixersa nije ga zadovoljila pa će trenutno karijeru nastaviti u Europi.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.