x

Ostali završni dogovori

Liverpool blizu realizacije još jednog transfera

Liverpool će po svemu sudeći imati uzbudljivo ljeto na transfer pijaci.

Nakon što su dogovorili transfer Ibrahima Konatea iz RB Lepziga, Redsi ulaze u finalizaciju dogovora sa Yvesom Bissoumom. Ovu informaciju prenosi Liverpool Echo.

Riječ je o 24-godišnjem fudbaleru koji je član Brightona i seniorski reprezentativac Malija. Bissouma bi trebao doći kao zamjena za Georgina Wijnalduma koji u junu napušta Anfield Road.


Bissouma ima trenutnu vrijednost od 17 miliona eura. Brighton sigurno neće tek tako pustiti ovog fudbalera pa je pitanje koliko će Liverpool morati izdvojiti iz kase. Pomenuti veznjak je ove sezone odigrao 34 utakmice za Brighton u svim takmičenjima. Prirodna pozicija mu je zadnji vezni, a postigao je i dva gola ove sezone. Snalazi se i na ostalim pozicijama u veznom redu.

Karijeru je počeo u Maliju u ekipi Real Bamako, nakon čega odlazi u Lille. U francuskoj ekipi je prvo bio u B timu, a zatim je prebačen u prvi tim Lillea. Redove francuskog prvoligaša napušta 2018. godine kada dolazi na Ostrvo, gdje je postao jedan od ključnih fudbalera Brightona.


Yves Bissouma je odigrao i 14 mečeva za reprezentaciju Malija i postigao tri pogotka. Jurgen Klopp je pomenutog fudbaler na radaru imao i prošlo ljeto, ali nije došlo do pregovora između dva tima.

Brighton će vjerovatno ostati u Premiershipu, dok Redsima visi plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Na Anfieldu će biti značajnih igračkih promjena, a prema pisanju Liverpool Echa Bissouma je tek početak Liverpoolovog šopinga. Navodno su Redsi dobro zagrijani za napadača Salzburga Patsona Daku, što otvara i dodatna pitanja šta će biti sa napadačkim triom Salah - Firmino - Mane. Mnogo pitanja ovo ljeto na Anfieldu. Nema sumnje da će biti uzbudljivo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.