x

BiH protiv Francuske za polufinale EP

Lojo: Psihički smo rasterećeni, dat ćemo sve od sebe

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas u četvrtfinalu Evropskog prvenstva snage odmjeriti sa Francuskom.

Reprezentacija Francuske u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, no sigurno je da se izabranice Gorana Loje neće tek tako predati.

Sjajno je Francuska igrala u grupnoj fazi. "Razbila" je Hrvatsku sa nevjerovatnih 105:63, pa zatim Češku sa 71:51 i na kraju Rusiju rezultatom 85:59.

Upravo ovi rezultati govore o snazi francuske reprezentacije, kojoj košarkaški stručnjaci daju najveće izglede za osvajanje zlatne medalje.


Međutim, naše košarkašice su ostvarile veliki uspjeh. Među osam su najboljih ekipa u Evropi tako da u današnji meč ulaze opušteno i bez pritiska što može biti od ogromne koristi.

Nemaju šta izgubiti, a i u slučaju poraza nastavit će borbu za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.


"Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valenciji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, istakao je selektor našeg tima Goran Lojo za zvaničnu stranicu Saveza.

Na kraju dodajmo da duel Francuske i Bosne i Hercegovine počinje u 18 sati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.