x

Lorenzo postaje test vozač Jamahe?

Ekipa Jamahe ponudila je petostrukom svijetskom šampionu Horheu Lorencu da bude njen test vozač od naredne sezone, prenosi motorsport.com.

Lorenco je završio karijeru na kraju ovogodišnjeg Moto GP šampionata, pošto je povlačenje objavio tri dana ranije, poslije problematične sezone sa Hondom. Španac nije uspio da se navikne na model RC213V, a imao je i velike probleme sa povredama, pa nijednu trku nije završio među najboljih deset.

Svoje najveće uspjehe u kraljevskoj klasi Lorenco je ostvario kao vozač Jamahe, sa kojom je osvojio tri titule – 2010, 2012. i 2015. godine. U japanskom timu je proveo devet godina, prije nego što je prešao u Dukati, u kojem se zadržao dvije godine, da bi zatim završio u Hondi.

Jamaha je prošle godine uvela evropski test tim, koji je predvodio Jonas Folger. Međutim, pre nekoliko nedjelja je potvrđeno da njemački motociklista neće zadržati tu ulogu, uprkos tome što je tvrdio da ima ugovor. U jednom trenutku se činilo da bi Žoan Zarko mogao da bude test vozač Jamahe naredne sezone, ali je ponuda povučena kada je Francuz odlučio da zamijeni Takakija Nakagamija u LCR Hondi na posljednje tri trke sezone.

Šef ekipe Jamahe Lin Džarvis potvrdio je u Valensiji da će tim napraviti reviziju svog test programa i da će naredne godine imati globalni tim, sastavljen od japanskih vozača, ali da postoji mogućnost da u njemu bude i neki Evropljanin.

Lorenco je početkom ove nedjelje prilikom gostovanja na televiziji "Servus" u Austriji istakao da će se naći u padoku Moto GP šampionata sljedeće sezone, ali nije želio da otkriva u kojoj ulozi.

"Naravno, vratiću se u padok, ali ne znam na kojoj funkciji. Radimo na tome, možda ću moći da otkrijem nešto uskoro. Putovao sam mnogo, 17 godina mog života, uvijek sam bio u istim hotelima, na istim stazama, na istim mjestima, radio sam iste stvari. Bio je veliki pritisak, bilo je mnogo povreda. I uvijek je postojala volja da dam sve od sebe, čak i na treningu. Oduvijek sam sebe smatrao srećnom osobom zbog toga što sam mogao da radim, što sam volio i bio uspješan. Ali, kada dobijete priliku da živite malo slobodnije i mirnije, kao što ja mogu sada, prirodno to koristite i uživate bez pritiska, a usput čekate da vidite šta će vam život donijeti", istakao je Lorenco.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.