x

"Zasljepljuju me..."

Loris Karius pronašao krivce za svoje greške?

Loris Karius se nikada nije oporavio od majske kijevske noći i finala Lige prvaka 2018. godine.

Zbog svojih grešaka je tada označen glavnim krivcem za bolan poraz Liverpoola (3:1) od Real Madrida i ubrzo mu je "naloženo" da spakuje kofere i napusti Anfield.

Otišao je Karius na ljeto 2018. godine na posudbu u Bešiktaš, koja i dalje traje. Ipak, nekada pouzdani njemački golman je i u Istanbulu nastavio sa greškama.

Istina, imao je Karius i briljantnih partija, ali vrhunski golman mora biti pouzdan i konstantan, pa su greške uticale na to da Nijemca ni Bešiktaš, navodno, ne želi zadržati nakon isteka posudbe.

Nakon finala LP u Kijevu pojavile su se špekulacije da je Loris Karius u duelu sa Realom zaradio potres mozga zbog kojeg nije mogao reagovati kako treba.

Sada se i za greške u dresu Bešiktaša pojavio krivac, odnosno više njih. Naime, Kariusu po sopstvenom priznanju (pisanje tuskog Fotospora) jako smetaju reflektori na turskim stadionima.

Fotospor prenosi da je njemački golman okrivio sisteme rasvjete na stadionima u Turskoj da ga s vremena na vrijeme zasljepljuju i tako narušavaju njegovu koncentraciju.

Novinari Forospora su se zapitali da li Kairusova navodna osjetljivost na svjetla nije posljedica potresa mozga iz već pomenutog finala Lige prvaka.

Ipak, Karius je odmah nakon utakmice Liverpoola i Real Madrida odletio za SAD gdje je detaljno pregledan, a nakon pregleda su doktori (prije svega dr. Ross Zafonte) zaključili da bi se Nijemac jako brzo trebao potpuno oporaviti.

Karius se i ove sezone često nalazi na meti kritika turskih medija, iako je i dalje prvi izbor na golu Bešiktaša.

Bešiktaš je trenutno peti na tabeli tuske Super lige i ujedno ekipa iz Top 5 sa najviše primljenih golova (31) u dosadašnjem dijelu sezone (24 kola).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.