x

#Lovecoach: Kako ostati nezavisan u dugačkoj vezi?

Duga veza u kojoj sve funkcioniše je ono čemu većina od nas teži! 

Međutim, nekad se desi da se prepustimo i posvetimo baš sve osobi koju volimo… Pa kako onda da se “vratimo sebi” i posvetimo vrijeme sebi? Ne, to ne znači da partnera/partnericu manje volite!

Evo kako da ostanete nezavisni u dugačkoj vezi:


#1 Shvatite da vas druga osoba voli zbog vas

Osoba s kojom ste u vezi nije se zaljubila u vrijeme koje joj posvećujete niti u geste koje činite. Zaljubila se u vašu ličnost. Zato ne zaboravite njegovati ono u što vjerujete, nastavite biti jednako ambiciozni i posvećeni svojim ciljevima izvan onih koje imate zajedno.

#2 Ne zaboravite na svoje prijatelje

Da, naš partner ili partnerica u dugoročnoj vezi nam postaju najbolji prijatelji. Međutim, ne treba zaboraviti na prijatelje koje smo imali i prije njih i s njima izgubiti kontakt. Njegujte sve odnose i cijenite prijatelje koji su uz vas. Svatko treba prijatelje i niko vam neće zamjeriti ako koje veče sedmično provedete s njima umjesto s partnerom ili partnericom.


#3 Ne pristajte na kompromise

Mnogi će reći da su za kvalitetnu vezu kompromisi neizbježni, ali ključ je u ravnoteži. Svaka veza traži male kompromise, no to ne znači da trebate odustati od vaših planova i uvjerenja jer vaš partner ne dijeli vaše mišljenja ili ima drugačije viđenje određenih stvari.

#4 Vodite odvojene živote

Ne morate baš sve u životu raditi zajedno. Ponekad je dobro imati malo vremena za sebe ili pak imati neki hobi koji će biti samo vaš. Tako ćete se povezati sami sa sobom, imaćete više tema za razgovor, a vrijeme koje provodite zajedno činiće se još posebnijim.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.