x

Bivši selektor Njemačke

Löw uskoro dobija novi posao i ponovo će voditi reprezentaciju

Sada bivši selektor njemačke reprezentacije očito dugo neće biti bez posla, budući da je već u kombinacijama za preuzimanje druge reprezentacije.

Šira nogometna javnost vjerojatno je očekivala da će nakon duge i uspješne epizode na klupi njemačke reprezentacije Joachim Löw početi raditi u jednom od evropskih klupskih velikana.

Međutim, čini se da će njemački stručnjak ostati u reprezentativnom nogometu. 61-godišnji Löw jedan je od glavnih kandidata za preuzimanje Rusije, prenose njemački mediji.


Rusi su, poput Nijemaca, odlučili da je vrijeme za promjenu selektora. Nakon četiri godine, Stanislav Čerčesov se oprašta, a Ruski nogometni savez očito u Löwu vidi novog idealnog kandidata za preuzimanje reprezentacije.

Joachim Löw proveo je dugih 17 godina u njemačkoj reprezentaciji. U početku je bio pomoćni trener, ali nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine preuzeo je ulogu trenera i potpisao se za mnoge Elfove uspjehe u sljedećim godinama.


Löw je svoj vrhunac postigao s njemačkom reprezentacijom 2014. godine, kada su Nijemci četvrti put u svojoj povijesti osvojili svjetski naslov.

Osim njemačke reprezentacije, Löw je u karijeri kao nezavisni trener vodio i Stuttgart, Fenerbahče, Karlsruher, Adanaspor i Austriju Beč.

Osim njega, kandidati za klupu Rusije su i Andre Villas-Boas te Stefan Kuntz.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.