x

Danas se dobrovoljno pojavio na sudu

Lucas Hernandez se do 28. oktobra mora pojaviti u španskom zatvoru!

Fudbaler Bayerna, Lucas Hernandez, osuđen je na godinu dana zatvora zbog kršenja zabrane prilaska.

Lucas i njegova supruga Amelia imali su žestoku raspravu na ulici u februaru 2017. godine, a sud je zbog toga oboje osudio na 31 dan društveno korisnog rada, te ih je kaznio zabranom prilaska na šest mjeseci.

Međutim, ovaj par nije ni pomišljao da bude razdvojen. Tek su se vjenčali i otišli su na medeni mjesec u Miami.

Na povratku sa medenog mjeseca Lucas je priveden na aerodromu u Madridu i završio kratko iza rešetaka, dok Amelia nije uhapšena.


Sud u Španiji prije desetak dana donio je odluku da Hernandez mora u zatvor, te da više nema nikakve odluke. On se danas dobrovoljno pojavio na sudu u Madridu iako je saslušanje bilo zakazano za sutra.

Fudbaler Bayerna došao je dan ranije dobrovoljno kako bi uložio žalbu na odluku španskog suda, ali i izabrao zatvor u kojem će odslužiti kaznu ako žalba bude ponovo odbijena. No, sud je objavio da se on najkasnije 28. oktobra mora pojaviti u španskom zatvoru.


On ima deset dana da se dobrovoljno prijavi i dođe u zatvor inače će biti uhapšen. Njegovi advokati su uložili žalbu i jedino ga to može spasiti da ne ode u zatvor.

Sud je nekoliko puta pozivao Hernandeza da dođe na saslušanje, ali je on to ignorisao. Tek kada je dobio godinu dana zatvora odlučio je da se javi. Moguće da će Sud razmotriti zahtjev nakon što se Lucas pojavi na služenju kazne i da nakon nekoliko dana bude slobodan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.