x

promjene na klupi

Luciano Spalletti zvanično napustio Inter, klub će uskoro predstaviti Antonija Contea

Italijanski stručnjak Luciano Spalletti zvanično je dobio otkaz na klupi Intera i naredne sezone neće voditi ovaj tim.

Spalletti će napustiti Inter iako je ispunio glavni cilj kluba - plasman u Ligu prvaka, no činjenica je da je ovaj tim mogao puno više u ovoj sezoni, posebno u Ligi prvaka gdje su ispali u grupnoj fazi.

Inter će biti prisiljen isplatiti Spallettiju i njegovim saradnicima 25 miliona eura na ime otkaza koji je dobio, a klub bi u narednim danima trebao preuzeti Antonio Conte koji je prema pisanju italijanskih medija već dogovorio sve uslove.

Nerazzurri su prvenstvo završili na četvrtom mjestu, iako su čelnici kluba imali puno veća očekivanja. Inter je do posljednje minute zadnjeg kola protiv Empolija strepio za plasman u Ligu prvaka i da najbolji golman Serije A Samir Handanovič nije bio na svom nivou, vrlo vjerovatno bi prosuli bodove i tako gradskom rivalu Milanu otvorili vrata ovog takmičenja.

Što se tiče Lucijana Spallettija, nema sumnje da će ovaj iskusni stručnjak veoma brzo pronaći novi angažman, a tokom svoje bogate karijere trenirao je Empoli, Sampdoriju, Veneziju, Udinese, Anconu, Romu i Zenit.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.