x

Championship

Luda noć na Wembleyju: Fulhamu Premier liga i 170 miliona eura!

Utakmica svih utakmica kod Engleza i definitivno najskuplja u svijetu nogometa odigrana je večeras na stadionu Wembley, a okončana je nakon 120 minuta borbe i s dva gola Fulhama u produžecima - 2:1.

Osim samog ulaska u Premiership, ova utakmica donijela je ekipi Fulhama i 170 miliona eura, a navijačima neopisivu sreću.

Brentford je imao (barem kladioničarsku) prednost pred ovaj meč jer se radi o najboljoj momčadi u povijesti kluba, ali s druge strane je bio jako kvalitetni i iskusni bivši premierligaš Fulham, za kojeg je i danas s kupe utakmicu počeo srbijanski napadač Aleksandar Mitrović.

Očekivano, nije bilo pretjeranog uzbuđenja tokom 90 minuta, uglavnom su ekipe inzistirale na odbrani vlastitog gola, što je i logično s obzirom na veliki ulog ili bolje rečeno još veći gubitak ili dobitak.

U svakom slučaju, produžeci su odlučili. Izgledalo je da ćemo gledati ludu dramu u penalima, ali sve je ipak riješeno u 105. minuti, malo prije odlaska na pauzu između dva produžetka.

Joe Bryan je s velike udaljensoti i malo iskosa s lijeve strane izveo slobodni udarac, a lopta na čuđenje apsolutno svih aktera utakmice - odsjela u mreži. Nikom nije jasno i kako, ali taj nevjerovatni gol Fulham je vratio u Premiership!

Isti je igrač u 117. minuti na asistenciju rezerviste Mitrovića povisio je na 2:0, a Brentford je jedino uspio dati utješni gol u zadnjim sekundama.

Osim Fulhama, u Premiership su se vratili i Leeds te WBA Slavena Bilića, koji su kroz prvenstvo izborili elitni rang i bez dodatnih doigravanja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.