x

Spektakularna noć UFC-a

Ludnica u Las Vegasu: Viđen najbrži nokaut u historiji UFC-a

U Las Vegasu je protekle večeri održan jedan od najspektakularnijih eventa u historiji UFC-a.

Bila je to večer nokauta, rekorda, mnogo žestokih borbi. Svi ljubitelji ovog sporta mogli su da zažale što su propustili UFC 239, no barem sada možete ponovo da sve pogledate.

U prvoj borbi je legendarni veteran Diego Sanchez odmjerio snage sa Michaelom Chiesom, koji je na kraju slavio odlukom sudija.

Zatim je Luke Rockhold debitovao u poluteškoj kategoriji, a borio se protiv Poljaka Jana Blachowicza. Poljak je nokautirao bahatog Rockholda u drugoj rundi.

Onda smo uživali u jednom od najbržih nokauta. Jorge Masvidal je nokautirao Bena Askrena u petoj sekundi...

Bio je to prvi poraz Askrena nakon 19 pobjeda i najbrži nokaut u historiji UFC-a.

U borbi večeri Holly Holm i Amanda Nunes su ukrstile rukavice u borbi za titulu u bantamweight kategoriju. Prve dvije minute borbe uglavnom respektivno odmjeravanje s distance, a onda je Nunes nokautirala Holly desnom nogom, pa je dokrajčila na podu.

U glavnoj borbi večeri za titulu u poluteškoj kategoriji Jon Jones se borio protiv Thiaga Santosa. Brazilski izazivač je odlično krenuo, uspijevao je da dobije prvu rundu protiv Jonesa, a u drugoj rundi se povrijedio i nije uspio dovesti borbu do kraja. Jedan sudac dao je pobjedu Santosu (3-2) u rundama, ali su preostala dva presudila Jonesu u čast.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.