x

Nevjerovatno šta smo danas gledali u F1

Ludnica u Monzi: Pierre Gasly do prve pobjede u karijeri, Hamilton završio na sedmom mjestu

Nevjerovatnu utrku gledali smo danas za Veliku nagradu Monze na kojoj je na kraju slavio Pierre Gasly iz AlphaTaurija za kojeg je ovo prva utrka u karijeri u Formuli 1.

Ludnica je počela već nakon nekoliko krugova kada je Sebastian Vettel odustao zbog problema s kočnicama. No, tu nije bio kraj blamaže Ferrarija koji ima jednu od najgorih sezona ikad.

Naime, sredinom utrke Charles Leclerc je uz dosta sreće uspio da dođe do šeste pozicije i činilo se da će spasiti vikend za Ferrari. No, onda je izgubio kontrolu na bolidu i zabio se u zaštitnu ogradu, a utrka je čak morala biti prekinuta dok se ne popravi šteta.

Nakon pola sata pauze gledali smo novi start utrke, a u međuvremenu je Lewis Hamilton kažnjen zbog ulaska u boks u toku zabrane. On je startao prvi i sačuvao je to mjesto, ali zbog odlaska u boks i odrađivanja kazne pao je na posljednje mjesto.

Na prvom mjestu je potom bio Gasly iz AlphaTaurija koji je imao odličan tempo. Iza njega je bio Carlos Sainz koji je imao pet sekudni zaostatka, ali nije odustajao. U samom finišu prednost je pala na samo sekundu i činilo se da će Španac uspjeti da dođe do pobjede.

Međutim, Gasly je sjajno odvozio finiš utrke i uspio je da sačuva prednost i dođe do pobjede koju niko nije mogao ni sanjati pred početak utrke. Prošle godine na pola sezone Red Bull ga je otjerao, a danas je Gasly došao do pobjede u bolidu AlphaTaurija, dok je najbolji plasman u Red Bullu imao Albon na 15. mjestu, a Verstappen je ranije odustao.

Hamilton je uspio da odveze nevjerovatan drugi dio utrke i s posljednjeg mjesta uspio je na kraju da završi na sedmoj poziciji uz najbrži krug na ovoj utrci.

Dakle, Gasly je bio prvi ispred Sainza, dok je na postolju završio još Lance Stroll. Iza njih bili su Norris, Bottas, Ricciardo, Hamilton, Ocon, Kvayt i Perez.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.