x

Sada se povezuje s Atletico Madridom

Luis Suarez bio na korak od Juventusa, ali jedan telefonski poziv je sve promijenio

Urugvajski napadač Luis Suarez prema svemu sudeći neće nastaviti svoju karijeru u dresu Juventusa.

Suarez je još uvijek član Barcelone, ali mu je novi trener Ronald Koeman poručio da ne računa na njega u novoj sezoni. Urugvajac pregovara oko raskida ugovora i kako stvari stoje besplatno će napustiti Camp Nou.

Iskusni napadač se prethodnih dana povezivao uveliko s Juventusom i činilo se da je tu sve završeno. Međutim, jučer je stigla vijest da se Suarez predomislio, te da ne želi da karijeru nastavi u Juventusu.

Navodno, Suarez ima želju da ostane u Španiji jer je dobio ponudu Atletico Madrida. Urugvajac bi radije da pređe u Atletico nego u Juventus, te bi mogli gledati scenario od prije nekoliko godina kada je istu stvar napravio David Villa.

Tada su svi bili iznenađeni jer je Villa otišao u Atletico za "siću", a isto bi mogao uraditi i Suarez. Navijačima Barcelone se to ne sviđa jer Urugvajac želi da pojača direktnog rivala za titulu.

Kako pišu španski mediji Suarez se predomislio kada ga je kontaktirao Diego Simeone koji ga je očito uvjerio da je bolje da dođe u Atletico nego da ide u Juventus. Šta će na kraju biti od svega toga ostaje da se vidi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.