x

Luka Dončić: Ne želim igrati pod ograničenjima, od toga sam nervozan

LUKA DONČIĆ propustio je prve dvije utakmice NBA doigravanja zbog ozljede lijevog lista zadobivene u zadnjem susretu regularnog dijela sezone.

Njegov je Dallas ispustio prednost domaćeg terena u seriji protiv Utah Jazza izgubivši prvu utakmicu 99:93. U drugoj su oslabljeni Mavsi uzvratili 110:104, a večeras igraju prvu od dvije utakmice u Salt Lake Cityju.

Ostatak serije najviše ovisi o tome kada će se Dončić vratiti jer bez njega Dallas nije favorit protiv momčadi Bojana Bogdanovića. Dobra vijest za Slovenca je da su mu Mavsi uoči večerašnjeg susreta promijenili status za utakmice. Nakon što je za prve dvije utakmice bio "pod sumnjom", što je najniža kategorija vjerojatnosti da će zaigrati, za večeras je "upitan", što je srednji status po ozbiljnosti. Odluka će vjerojatno pasti neposredno pred početak utakmice.


Ovisi samo o tome postoji li rizik od obnavljanja i pogoršanja

"Osjećam se dobro, ali ne treba žuriti, nego ići korak po korak. Puno toga radim i sve sam spremniji", rekao je Dončić na sinoćnjem treningu. Liječnik će procijeniti postoji li rizik od obnavljanja i pogoršanja ozljede, koja bi ga mogla izbaciti iz stroja do kraja sezone.

"Ako bude postojao rizik, mislim da neću igrati. Ako ga ne bude, ne želim igrati pod ograničenjem minutaže jer ću biti nervozan. Želim biti na parketu što je više moguće. Ali vidjet ćemo kako ću se osjećati i razgovarat ću s liječnicima", objasnio je Dončić.


Bogdanović Dallasu zabio 51 koš u dvije utakmice

Slovenski je as tijekom sezone u 65 utakmica imao prosjek od 28.4 koša, 9.1 skoka i 8.7 asistencija. U prvoj utakmici protiv Jazza njegovi suigrači nisu uspjeli nadomjestiti taj učinak, ali u drugoj je eksplodirao Jalen Brunson i s 41 košem odveo Dallas do pobjede.

Svakom utakmicom koju Dončić propusti, Dallasove šanse padaju u seriji na četiri pobjede. Možda se Luka vrati već za večerašnji ogled (3:00 po hrvatskom vremenu), ali propusti li iduća tri, možda se neće imati čemu vratiti ove sezone.

Bojan Bogdanović drugi je najbolji strijelac Ute u seriji. U prvoj utakmici zabio je 26, a u drugoj 25 koševa. Jedino je Donovan Mitchell postigao više od njega (32 i 34), ali uz samo 39% šuta, u usporedbi s Bogdanovićevih 57%.


(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.