x

snaga i izgled

Lumma Design tunirao Mercedes-AMG G63

Kada se pojavio, svi su pomislili da je Bugatti La Voiture Noire jedini automobil koji može imati šest završetaka izduvnih cijevi, a da pri tome ne izgleda smiješno, no poznati tuner Lumma Design je to uspio demantovati.

Lumma Design je za svoj projekt odabrao Mercedes-AMG G63 koji standardno ima četiri izduvne cijevi te je dodao još dvije kako bi naglasio dodatnu snagu koju je uspio izvući iz 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora. Šest izduvnih cijevi se možda čini previše, ali su one ipak ravnomjerno podijeljene između dva praga modela Mercedes-AMG G63 te izgledaju sasvim dobro.

Osim novog izduvnog sistema, G63 je dobio kompletan aftermarket paket i dodatni set LED svjetala na krovu. Otvor na poklopcu motora je možda suvišan, ali se druge komponente lijepo uklapaju s kutijastom karoserijom G-Klase visokih performansi. Zahvaljujući blatobranima G-Klasa je šira za 40 mm u odnosu na standardni model, a masivni 24-inčni naplaci daju SUV-u moćniji izgled na cesti.

Lumma Design je izvukao dodatnih 65 KS iz pomenutog V8 motora koji sada razvija 642 KS, kao i dodatnih 100 Nm obrtnog momenta koji je povećan na 950 Nm. Vjeruje se da G-Klasa od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 4,4 sekunde, a i maksimalna brzina bi trebala biti veća od 240 km/h, koliko ostvaruje standardni model.

Cijeli paket se zove Lumma CLR G770 i može biti obogaćen serijom promjena unutrašnjosti, od aluminijskih papučica, patosnica pa do različitih vrsta kože.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.