x

Dodatna poboljšanja

M Performance pripremio dijelove za BMW M2 Competition

Prije nešto više od dvije sedmice je BMW "penzionisao" standardni M2 te ga zamijenio modelom M2 Competition, a sada su Bavarci već spremni ponuditi kupcima dodatke koji će učiniti ovaj coupe visokih performansi još boljim.

Osim što unapređuju izgled automobila, dijelovi imaju i drugu svrhu, a to je smanjenje težine.


Naplaci veličine 19 inča iz M Performance kataloga ne samo da izgledaju dobro, nego i smanjuju težinu za 3,2 kg u poređenju sa standarnim naplacima. Smanjenje težine ima pozitivan utjecaj na upravljanje i dinamiku vožnje, tvrde iz BMW-a. Naplaci se mogu dobiti u Jet crnoj ili Frozen zlatnoj boji sa M Performance natpisom, kao i sa opcionim Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama.


M2 Competition može dobiti krov od karbonskih vlakana, koji je lakši za 5 kg, dok poklopac prtljažnika "skida" dodatnih 6 kg, a poklopac motora 9 kg. Prodaja počinje u novembru.


Za one koji su spremni da plate više, tu je izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s prigušivačem te završecima cijevi od karbonskih vlakana promjera 93 mm ukrašenim M logom. Novi izduvni sistem je lakši za 9 kg, a automobilu daje "agresivniji" zvuk.


Među drugim komponentama su sportske kočnice i ovjes, tako da se M2 Competition može spustiti za 20 mm, a u ponudi su i LED projektori na vratima, dva sportska upravljača, papučice od nehrđajućeg čelika, patosnice s natpisom M Performance i prekrivač za automobil.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.