x

ZNANJE ENGLESKOG OBAVEZNO

Ma mater vam j....! Oglas o kom bruji Srbija: Traži se spremačica stana na dan, 6 dana nedjeljno! Ovo je plata, ovo obaveze!

BEOGRAD - Oglas kojim se traži ozbiljna i pedantna spremačica dva-tri stana na dan izazvao je pravu buru na društvenim mrežama, a jedna korisnica sočno je opsovala komentarišući spisak obaveza i cifru koju gazdarica nudi kao platu.

Uz uslove da je kandidatkinja ozbiljna, odgovorna, vrijedna i pedantna, naravno i neosuđivana, gazdarica traži i obavezno znanje engleskog jezika jer pored ribanja i pajanja prašine spremačica se lako može naći i u ulozi hostese koja ljubazno treba da dočeka inostrane goste i preda im ključ.


Uz podugačku listu obaveza i zahtjeva, gazdarica je pojasnila da se dva stana na dan nalaze na dvije različite lokacije a kad u njima nema posla spremačica će po potrebi raditi i na trećoj.

Radi se od 11 do 16 časova, a radna sedmica je šestodnevna, jedini slobodan dan je nedhelja. Plata je 200 eura.


Oglas je izazvao brojne komentare najvjerovatnije zbog nemalog spiska obaveza i skromne plate posebno kad se zna da za ovakve poslove po privatnim stanovima može da se uzme između 3.000 i 5.000 dinara dnevno u zavisnosti šta gazdarica naredi.


Znači, riječ je ne samo o količini nego i težini posla, da li je posrijedi veliko spremanje uz pranje prozora i detaljno ribanje, ili recimo peglanje, te redovno higijensko spremanje jednom sedmično gdje treba usisati, prebrisati podove, srediti kupatilo i prebrisati prašinu s namještaja.

Ovaj oglas izazvao je brojna reagovanja, je li ovo mala ili pristojna plata za sve nabrojane obaveze, 6 dana u nedjelji, ali 5 sati dnevno...

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.