x

tužno

Mačak muftije Zukorlića ne ide od njegovog mezara ni po najvećoj kiši!

Smrt muftije Muamera Zukorlića duboko je potresla vjernike u Sandžaku, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Poštovatelji lika i djela mufitje Zukorlića objavili su hiljade oproštajnih poruka, a danas na Twitteru objavljena je i jedna jako dirljiva scena.

Korisnici Twittera objavljuju fotografije mačka mufitje Zukorlića koji i po najvećoj kiši ne želi da se odvoji od njegovog mezara.

Zukorlić je bio poznat kao veliki ljubitelj životinja, a na internetu se mogu pronaći brojne fotografije u kojima se na poseban način odnosi prema njima.


Očito da je i njegov mačak bio izuzetno povezan sa svojim vlasnikom, to dokazuje čekajući ga danima po nevremenu i hladnoći, piše N1.

Međutim, podatak sa tvittera da je ovo mufitijin mačak treba uzeti sa rezervom. Naime, tviteraš je naveo kako je riječ o mačku muftije, ali ne postoji jasan dokaz da je ljubimac bio lično njegov, budući da je Zukorlić živio u Novom Pazaru, a ukopan je u Tutinu. Samim time, nije poznato da li  je neko na ovo mjesto donio lično njegovog ljubimca.

.

.

.

.

.

Izvor: N1/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.