x

PORTUGALSKA REGIJA

Madeira, vrt Atlantskog okeana

Klima je dosta vlažna sa prosječnim temperaturama mora između 17°C i 22°C, dok temperature na kopnu iznose između 16°C i 22°C.

Madeira je poznata kao autonomna portugalska regija u Atlantskom okeanu čije otoke čine dva naseljena otoka, Madeira i Porto Santo.Dakle Otok Madeira se nalazi u Atlantskom okeanu, 978 km jugozapadno od samog Lisabona.

Za ovo područje možemo reći kako prevladava drugačija mikroklima koja u kombinaciji s egzotičnim vegetacijom daje poprilično zanimljivu sliku turistima. Klima je dosta vlažna sa prosječnim temperaturama mora između 17°C i 22°C, dok temperature na kopnu iznose između 16°C i 22°C.


Osim lijepih pejzaža, ukusnog vina i ljubaznih domaćina, ovo zanimljivo otočje može ponuditi još puno drugih sadržaja među kojima su i poneke znamenitosti smještene na ovom otoku.


Volite li više prirodu, od najranijih dana kada je počela proizvodnja vina, otok je imao sistem vodenih kanala koje zovu levadas, koji su služili kako bi voda stigla do vinograda. Danas oni također služe kao mreža staza koje kada vjetar zapuše djeluju kao vodopadi i daju spektakularne poglede.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.