x

NBA

Maestralni Dončić nosio Dallas do nove pobjede, siguran trijumf i Jamesovih LA Lakersa

Ekipa LA Lakersa upisala je novu pobjedu u NBA ligi, a oni su kao gosti porazili Sacramento u Golden 1 centru rezultatom 101:86.

Lakersi su bolje otvorili meč i već sredinom prve četvrtine dolaze do dvocifrene prednosti (22:12), ali se domaći tim do kraja prve dionice malo konsolidovao i rezultat nakon prvih 12 minuta bio je 26:20 za goste.

Odmah na početku druge četvrtine, Lakersi prave seriju 10:0 i stižu do 16 poena prednosti, no Sacramento je brzo još jednom uzvratio i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 50:44.

Slično kao u prve dvije četvrtine, Lakersi su napravili još jednu seriju pred kraj treće dionice, stigli su do nove dvocifrene prednosti, ali ovaj put nisu dopustili domaćinu da se vrati u meč i sjajnom igrom na početku posljednje četvrtine osigurali su važnu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je LeBron James koji je ubacio 25 poena, a imao je i dvije asistencije i sedam skokova, dok je kod domaćih Fox ubacio 21 poen.

Domaću pobjedu uz novu sjajnu igru Luke Dončića upisao je Dallas koji je sa 111:96 bio bolji od Oklahome, a Slovenac je za 32 minute provedene na parketu uspio ubaciti 22 poena uz šut iz igre 9-15.

New Orleans je rezultatom 119:99 bio bolji od Phoenixa, dok je Chicago u izuzetno uzbudljivom meču porazio Cleveland 99:98. Memphis je nakon produžetaka pobijedio Philadelphiju sa 112:106 uz sjajnu partiju Conleyja koji je ubacio 32 poena.

Aktuelni prvak Golden State bez većih problema je pobijedio Brooklyn Netse uz 28 poena Duranta i 27 Cooka, dok je u poraženom timu za kojeg nije igrao Džanan Musa najefikasniji bio Harris sa 24 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.