x

SP u Rusiji

Magični Cavani odveo Urugvaj u četvrtfinale i poslao Ronalda i evropske prvake kući

Reprezentacija Urugvaja plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je sinoć u Sočiju savladala selekciju Portugala rezultatom 2:1.

Krenulo je odlično po Urugvaj. Cavani je već u sedmoj minuti ispratio sjajan centaršut Suareza i pospremio loptu u mrežu za veliko slavlje urugvajskih igrača i navijača.


Urugvaj je i do odlaska na odmor bio konkretniji i opasniji, a kreirali su još dvije odlične prilike.


Prvo je Suarez u 14. minuti izblokiran u posljednji tren kada se našao u odličnoj šansi, a sredinom prvog poluvremena Rui Patricio je lijepo odbranio udarac Barcinog napadača iz slobodnjaka.


U desetoj minuti nastavka Portugal se vraća. Savršenu loptu poslao je Guerreiro, a nju je pratio Pepe, koji je glavom pospremio iza nemoćnog Muslere.


Ipak, slavlje Portugalaca nije dugo trajalo. Samo sedam minuta kasnije sjajni Cavani je došao do lopte na ivici šesnaesterca i savršeno je poslao u gol za novo vodstvo Urugvaja.


Pokušavao je Portugal doći do izjednačenja, ali osim opasnog šuta Silve iz 70. minute, kada je lopta prošla malo iznad prečke, ozbiljnije prilike nisu imali pa je ostalo konačnih 2:1 za Urugvaj.


Urugvaj će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, koja je danas rezultatom 4:3 savladala Argentinu. Ova utakmica na rasporedu je u petak s početkom od 16:00 sati.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Ja sam profesionalni privatni kreditni zajmodavac. Registriran sam za izdavanje zajmova po vrlo niskoj stopi od 3% godišnje. Radim s timom stručnjaka kao štabova i dajem istovrijedne zajmove za odobravanje. Sve vrste zajmova kao što su hitni krediti, zajmovi za konsolidaciju duga, auto, vozila, kamion krediti, poslovni zajam, financiranje / financiranje, hipotekarni zajmovi, studentski krediti, poljoprivredni krediti, zajmovi za izgradnju i još mnogo toga. Posjetite danas na ([email protected])