x

NBA liga

Magični Trae Young za brejk Hawksa u finalu Istoka

Košarkaši Atlanta Hakwsa poveli su u finalu Istočne konferencije sa 1:0, pošto su sinoć slavili protiv Milwaukee Bucksa sa 116:113.

Pobjeda je tim značajnija kada se uzme u obzir da je ona ostvarena na gostujućem parketu. Hawksi su na krilima nevjerovatnog Traea Younga došli do brejka na startu finalne serije.

Young je ubacio čak 48 poena uz sedam skokova i 11 asistencija, te je bio daleko najbolji igrač svog tima. Pored njega istakao se i Collins sa 23 poena i 15 skokova, dok je Huerter dodao 13, a Capela 12 poena uz 19 skokova.


U redovima poražene momčadi Giannis Antetokounmpo je ubacio 34 poena uz 12 skokova i devet asistencija, a pratio ga je Holiday sa 33 poena i 10 asistencija.

Inače su Bucksi bolje ušli u meč, a prvu dionicu dobili su sa 28:25, da bi na odmoru imali plus pet - 59:54. Vodili su dobar dio treće četvrtine, da bi potom Hakwksi preuzeli vodstvo.


U zadnjih 12 minuta bilo je smjena u vodstvu, Bucksi su imali 111:107, ali na kraju su gosti iz Atlante ostvarili pobjedu.

Naredni meč ove dvije ekipe igraju sa subote na nedjelju i ponovo će Milwaukee biti domaćin, a onda 28. i 30. juna serija se seli kod Hawksa.

Što se Zapadne konferencije tiče, tamo u finalu igraju Phoenix Sunsi i Los Angeles Clippersi, a domaća ekipa i bez Chrisa Paula ima 2:0 na startu finala. Clippersima nedostaje njihov najbolji igrač Kawhi Leonard.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.