x

Make-up: Najavljujemo hit trendove za 2020!

Od 2020. godine dijeli nas malo više od mjesec dana pa je pravo vrijeme da otkrijemo i koji su to trendovi u šminkanju dobili propusnicu za sljedeću godinu.

Dok je 2018. godinom vladao minimalizam, u 2019. godini smo počeli malo više da se igramo bojama i nešto smjelijim trendovima u šminkanju. Upravo zato će 2020. godina biti idealan spoj minimalizma i otkačenosti, a ovo su trendovi koje ćemo viđati svuda.

#1 Razbarušene obrve i diskretno obojene usne

Jedan od minimalističkih trendova koji ćemo viđati uživo i na društvenim mrežama je spoj divljih, prirodnih obrva i diskretno obojenih (blotted) usana, obojenih suptilnom bojom i minimalnom količinom ruža.

#2 Cirkoni na očima

Serija “Euforija” podstakla je ludilo za cirkonima na očima, a ovaj trend nastaviće se i u 2020. godini.

#3 Tuš u boji

Tuš u boji neće biti svačiji odabir, ali vjerujemo da će tokom ljetnih dana biti vrlo popularan.

#4 Vatrenocrvena senka

Mnogi šminkeri slavnih preferiraju da na svojim klijentkinjama koriste sjenku upravo ove boje jer sjajno ističe baš svaku boju očiju, a obožava je i Kylie Jenner.


#5 Smokey eye

Klasični, crno-sivi smokey eye se napokon vratio, a za njegovu ponovnu popularnost zaslužna je Kim Kardashian West koja je, uz pomoć šminkera Maria Dedivanovića, ovom trendu dala pravi moderni zaokret.

#6 Jarko obojene usne po uzoru na Candice Swanepoel

Prijelepi Viktorijin anđeo obožava da istakne usne jarkim bojama, a omiljena joj je jarkoružičasta, koju nosi vrlo često. Laskavost jarkih ruževa primijetile su i mnoge druge influenserice pa nećete pogriješiti ako na predstojećim sniženjima investirate u kvalitetan ruž u nekoj jarkoj nijansi.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.