x

Make up savjeti za mladolik i osvježen izgled

Prilikom izbora make up-a bitan je način njegovog nanošenja ali i tekstura samog proizvoda koji koristite. Nije isto ako vam je koža lica suha ili kada je masna. Pravi izbor šminke može da vas učini mnogo mlađom i to u nekoliko jednostavnih poteza i savjeta. Zato je vrijeme da promijenite način na koji ste to do sada radili i izgledaćete puno odmornije i svježije. Upamtite ove savjete:

Koristite primer za pokrivanje sitnih nedostataka

Prvi korak u šminkanju svake žene je korištenje primera. Primeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije, čime prikrivaju nedostatke na vašoj koži. Primer omogućava lakše i efikasnije nanošenje pudera na lice. Ukoliko prije nanošenja pudera na lice stavite primer, puder će ostati postojan, te će vašem licu pružiti tonus i neophodan sjaj. Ako imate suhu kožu lica ne morate da koristite primer, jer će na suhoj koži šminka dugo stajati. Ovaj tip kože ima i manje vidljive pore.prajmer lepota sminka

Stavite prvo tečni puder, pa onda korektor

Ponekad korektorom prekrivamo samo par problematičnih područja, kao što su mrlje nastale sunčanjem, tamni kolutovi oko očiju i crvenilo oko nosa. Žene uglavnom prvo stave korektor pa tek onda puder, mada bi trebalo da urade obrnuto. Prvo stavite puder, i to koristite pudere koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Poslije pudera nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost. Kada je riječ o korektoru, koristite pigmentirane formule, koje nisu previše tečne.

Pravilnim izborom šminke dajte prednost svjetlucavim sjenama

Sjena ima veliku moć u stvaranju mladolikog izgleda. Prednost dajte onim svjetlucavim. One objedinjuju sva najbolja svojstva kremastih, puderastih i tečnih sjena za oči, a sastoje se od pigmenata i bisernih čestica koje pogledu daju dubinu, a očima suptilan sjaj.

Nikako ne preskačite highlighter

Stvorite efekat savršene kože tako što ćete nanijeti highlighter tik iznad jagodica. To je jedan od proizvoda koji može da promijeni vaš izgled ukoliko se pravilno nanese. Prelamanjem svjetlosti na naglašene dijelove lica utiče da izgledate mlađe i svježije.

Za dnevni izgled se preporučuje diskretan i nježan sjaj. Kada birate highlighter treba da znate kojem tipu pripada vaša koža. Za suhu ili normalnu kožu odaberite tečni ili krem highlighter, a za masnu kožu korisitite one puderaste.

Za svjež izgled stavite ružičasto rumenilo

Što se tiče rumenila koristite ona kremaste teskture u svjetlijim nijansama ružičaste. Neka budu za nijansu tamnije od boje vašeg lica. I kod rumenila je potrebno obratiti pažnju na tip kože. Ukoliko vam je koža masnija koristite rumenilo u prahu ili kamenu. Rumenila u prahu i kamenu matiraju prirodna ulja na licu i postižu balans. Na taj način koža izgleda svježe, lijepo i blistavo, bez suvišnog sjaja.

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.