x

Make up tajne neodoljive Jennifer Lopez

Plesačica, glumica, pjevačica Jennifer Lopez od kada se pojavila na javnoj sceni privlačila je pažnju svojim izgledom i savršeno izvajanim oblinama. Međutim, posljednjih nekoliko godina ovoj latino divi mnogi se dive. Pored toga što je njeno tijelo u takvom stanju, da joj i mlađe kolegice zavide, i njeno lice izgleda daleko od onog koje imaju dame koje su napunile 50 godina. Tome, zajedno sa ishranom i skupim kozmetičkim tretmanima, JLo može da zahvali i svojim šminkerima koji odlično obavljaju svoj posao.

Njen šminker Scot Barnes otkrio je koje to greške većina žena pravi prilikom šminkanja, a koje dosta utiču na cjelokupan izgled.

Evo šta šminker JLo savjetuje da nikako ne radite:

Prva greška je prejako konturisanje

– Jake linije prilikom konturisanja uvijek su znak da pratite trend bez razmišljanja o tome kakvo je vaše lice. Kada sam objavio svoju drugu knjigu sa Kim Kardashia naglasio sam jednu vrlo važnu stvar – koristite konturisanje da naglasite ono što već imate. Dakle, ne kopirajte tuđe crte lica, to će dovesti do sjenke i linija koje imaju kontra-efekt – rekao je Scot.

Pravite neprimjetan prelaz između sjena

– Prvi zadatak sjene je da naglasi vaše oči. Kada ne napravite lijepi prelaz i kada ne ‘blendate‘, to je jako demode. Razmišljajte o sjenama kao o uvodu u vaš cijeli izgled – poručio je šminker, prenosi story.hr.

Ne postoji univerzalno rumenilo

– Svaki tip kože ima različite podtonove pa zbog toga mora imati i odgovarajuću boju rumenila. Uvijek stavljajte rumenilo više naprijed prema nosu, a ne iza prema ušima – objašnjava Scot.

Oprezno sa highlighterom 

– Pazite da prilikom stavljanja highlightera ne idete preširoko jer se onda efekat gubi, a i dio ispod jagodice obraza time više nije u sjeni pa lice može da izgleda naduveno – savjetuje poznati svjetski šminker.

Teška šminka tokom dana…

– Dnevno svjetlo pravi vam medvjeđu uslugu i kada stavite previše svega svaka greška i mana će se više vidjeti. Manje šminke tokom dana podariće vam mlađi izgled, nego više šminke. Šminkam već 20 godina i znam kako sama šminka i efekat iste puno zavisi od svjetla. Moj savjet onima koji ipak ne žele da odustanu od puno dnevne šminke je da izbjegavaju crne i sive boje. Umjesto toga, držite se tamnijih tonova prirodnih boja koje odgovaraju vašoj koži. Dobićete kontrast koji želite, a neće biti tako agresivan – zaključio je Scot, a prenosi pomenuti list.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.