x

Makedonci bolji od bh. kadeta nakon penala! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
 „U-16“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je remizirala 0:0 sa Makedonijom, ali je kao i u prvom kolu protiv Hrvatske poražena nakon izvođenja jedanaesteraca.

Na početku utakmice nije bilo mnogo prilika i u prvih dvadesetak minuta igra se odvijala između dva šesnaesterca uz pokoji pokušaj sa distance za oba tima. Prvi šut u okvir gola imao je bh reprezentativac Danilo Teodorović u 22' sa ivice kaznenog prostora, ali je Aleksa Jordanov uhvatio loptu. Dvije minute poslije pokušali su i Makedonci preko Save Avramovskog čiji snažan udarac Petar Zovko izbacuje u korner.

U finišu prvog poluvremena je i Ivan Nikolov šutirao iz povoljne pozicije, a lopta je otišla pored gola.

Prvu priliku u drugom periodu igre imao je bh tim. Faruk Duraković je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, sa oko 25 metara, ali je prebacio gol Jordanova.

Do kraja meča nije bilo prilika i pristupilo se izvođenju penala gdje su za Makedoniju pogađali Spase Terziev i Vasko Ivanov, dok su bh igrači promašili čak 4 penala a pogodio je samo Faruk Duraković.

Po završetku susreta trener asistent u kadetskoj selekciji BiH Adin Mulaosmanović je izjavio: „Ne možemo biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu. U drugom smo napravili 5 izmjena i igrali smo bolje, agresivnije, čvršće. Rezultat je realan jer su Makedonci bili bolji u prvom, a mi u drugom periodu igre. Penali su lutrija, mi svoje nismo iskoristili i čestitam Makedoniji na pobjedi.“



Makedonija-Bosna i Hercegovina 0:0 – penali 2:1

Stadion: Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Bojan Pejić (Istočno Sarajevo).

Sudije asistenti: Marko Domazet, Nemanja Vujadin (Istočno Sarajevo).

4. sudija: Milan Tadić (Istočno Sarajevo).

Makedonija: Aleksa Jordanov, Filip Kostovski, Ali Asani, Dimitar Todorovski, Aleksandar Gjurkovski, Goražd Stojmenov, Sava Avramovski, Ivan Nikolov, Metodij Maksimov, Vlada Novevski, Mario Kosteski, Anatolij Petejčuk. Još su igrali: Mario Ilievski, Spase Terziev, Filip Kostovski, Azer Omerović, Fisnik Saliu, Luka Stankovski, Vasko Ivanov, Jasin Sali. Selektor: Mario Vujović.

Bosna i Hercegovina: Petar Zovko, Halid Džanko, Faruk Duraković, Elvedin Kečanović, Edvin Kovačević, Hamza Gasal, Silvio Ilinović, Amar Drina, Din Cviko, Amar Tahrić, Danilo Teodorović. Još su igrali: Anes Hrustanović, Sergej Vitonji, Mate Zvonimir Lasić, Ajdin Jusupović, Đorđe Nišić, Marko Kujundžić, Andrija Janjić. Selektor: Sakib Malkočević.

Foto : Sačak Ismir

Izvor : NFSBiH


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.