x

Mala Nađa je imala samo gumene čizme, živjela je u kolibi: Za 7 dana postala je vlasnica stana!

Šestogodišnja Nišlijka Nađa Mladenović Bilbija neće više živjeti u vlažnoj straćari, koja joj je jedini dom otkako se rodila, zahvaljujući plemenitim ljudima iz cijelog regiona, ali i iz inostranstva koji su za manje od nedjelju dana, nakon objavljivanja medijskih priloga, obezbijedili novac da joj se kupi stan.

Djevojčicu, koja boluje od astme, podižu baba Slavica i deda Svetomir jer su je oba roditelja napustila, i to u udžerici u njivi u naselju Vinik, pet kilometara daleko od škole "Miroslav Antić" gdje je Nađa ove godine počela da pohađa predškolsku nastavu.

Njenu muku otkrila je vaspitačica Milica Marinković vidjevši djetence u gumenim čizmicama i sa komadom hljeba i masti, koje je donijela za užinu i alarmirala nastavno osoblje i roditelje, pa je šestogodišnjakinji počela da pristiže pomoć, a nakon što su priču o njoj objavili i novinari, u ovu humanitarnu akciju uključile su se hiljade ljudi.


- Mogu da potvrdim da je novac za jedan skroman stančić prikupljen. Ne bih da otkrivam o kolikoj se sumi radi, ali to je dovoljno novca za jedan jednosoban stan. To je najbolje rješenje i za Nađu i za njenu baku i deku, jer je kuća u kojoj borave suviše trošna da bi se isplatilo ulaganje u nju. Takođe, stan će joj biti kupljen u gradu što će joj olakšati dolazak do škole - kazala je Nađina vaspitačica.

Nađina baka Slavica dirnuta je brigom koju su za njenu unučicu pokazali brojni nepoznati ljudi.


- Zahvalna sam Nađinoj vaspitačici, direktoru škole Milošu Stankoviću, roditeljima učenika i svim ljudima koji su pomogli da moje dijete najzad dobije krov nad glavom kakav joj treba. Evo sada idem do Studeničke ulice, tamo se prodaju neki stanovi da pogledam da li bismo tamo mogli da se skućimo. Treba nam stan na prvom spratu, jer smo i ja i suprug stari, ja se krećem sa štapom, a muž je srčani bolesnik. Ako ostane nešto novca, kupićemo namještaj, a ostalo, ako ga bude, oročićemo na Nađino ime da nešto ima i kad nas ne bude bilo - kaže Slavica.

Naglašava da će, kada stan bude kupljen, pozvati novinare kako bi svi oni koji su im pomogli, vidjeli da je novac namjenski utrošen.


- Ne znam koliko je novca prikupljeno jer nijednom nisam otišla u banku niti podigla nijedan jedini dinar. To je Nađin novac, ona će biti i vlasnik stana, mi ćemo samo tu stanovati dok budemo živi. Voljeli bismo ako je moguće, da koliko toliko adaptiramo i staru kuću, da bismo na proljeće tamo odlazili jer gajimo domaće voće i povrće za našu unučicu - priča Slavica.

Kako saznajemo, Nađi će uskoro baka biti i formalni staratelj s obzirom na to da je do sada to bio njen otac, ali nije ispunjavao svoje dužnosti.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.