x

Malo ko zna o tome: Ovo je kuća Lepe Brene u Titelu, nju je prijavila kako bi plaćala manji porez državi! (Foto)

Lepa Brena važi za nekog ko izuzetno vodi računa o svakom dinaru. Iako je jedna od najimućnijih žena na estradi, doskorašnja suvlasnica "Grand produkcije" je od početka karijere nalazila načine kako da uštedi. Tako se davnih osamdesetih godina, da bi smanjila porez koji je plaćala državi, prijavila da živi u Titelu, u kući kolege iz benda Slatki greh Zorana Radanova, piše Kurir.

To saznanje je i odvelo Kurir u Južnobački okrug, gdje su od mještana saznali sve detalje: koliko je uštedjela, koliko je tamo živjela, pa i gdje je držala koncert. U centru ovog gradića najprije su se raspitali gdje je Zoranova kuća u kojoj je stanovala Lepa Brena, a koju je on kasnije prodao. Kako mještani kažu, to zdanje bilo je tada najljepše i najluksuznije u ovom gradiću.


Foto: Kurir

- O, pa to je bilo davno, 1988, 1989. godine je Brena bila prijavljena u ovoj opštini. Tada se najmanji porez plaćao baš u našem kraju, i to je Zoran znao. Oni su sa Brenom odlično zarađivali, a da ne bi državi davali mnogo novca, nju je Radanov prijavio kao da živi na njegovoj adresi. Nisam siguran da je ona baš tu i stanovala, ali jeste često dolazila. Štaviše, održala je i koncert na Tisi.


Foto: Kurir

- To je bio spektakl. Tada su zarađivali pare u džakovima i normalno je što su gledali kako da smanje troškove, da im ne ode previše na porez. Koliko se sjećam, mogli su da uštede nekoliko hiljada tadašnjih dinara - rekao je mještanin sa nadimkom Rade, koji nije želio da se spominje njegovo puno ime i prezime, a ni da se fotografiše, ali nas je uputio do kuće Radanova. Zato su se pjevačicine prve komšije iz Titela Neđo i Nada Stojčić sa zadovoljstvom prisjetile pjevačicinog života u ovom gradu.


Foto: Kurir

- Imao sam priliku da vidim Brenu, čak i da s njom popijem kafu. Tada, kao i sada, izgledala je odlično. S njom možeš da se ponašaš normalno. Prijatna je, normalna. Pjevala je na Tisi kod spomenika. Pa to je bila prava fešta. Zoran dođe, obiđe kuću. Bilo mi je jako žao kada je Zoran prodao kuću. Novi vlasnik živi u Njemačkoj i dođe povremeno. Tada je njen hit bio "Čačak". Brena je stvarno kraljica. Sve najljepše imamo da kažemo. Uvijek smo je podržavali. Voljeli bismo da dođe ponovo, da popijemo kafu. I Nada se složila sa svojim suprugom.

- Nisam je često viđala, ali sjećam se kako su se tada djeca oduševljavala kada ona dođe. Svi mališani nagrnu da je pozdrave. Bila je jako popularna. Slušali smo je i tada i sada. Drago nam je da ste došli da napravite reportažu. Mi imamo samo lijepe uspomene s Brenom - zaključila je gospođa Stojčić.


Foto: Kurir

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.