x

Malta se žali na turiste

Vlasti na Malti očekuju da će 2030. dostići brojku od ukupno 3 miliona turista jer se suočava s izazovima izgradnje novih objekata za rješavanje sve veće borbe s otpadom, koju pogoršavaju turisti koji proizvode dvostruko više od količine kućnog otpada koju generišu stanovnici Malte.

Prema nedavnom izvještaju koje je danas dostavila Malta, to proizlazi iz procjena malteške turističke uprave nacionalnoj agenciji za otpad "Wasteserv" u nedavnim studijama koje se odnose na razvoj novog pogona za obradu organskog otpada.

Takve se brojke, prema izvještaju, temelje na godišnjem porastu od 1.5 odsto između 2025. i 2029. godine.


Osim toga, još jedno istraživanje "Deloittea" u tom pogledu otkriva da bi Malta morala privući ukupno 4.7 miliona turista u sljedećih šest godina kako bi osigurala da njena trenutna zaliha postojećih i planiranih hotelskih kreveta može uživati ​​u punoj popunjenosti.

Međutim, na temelju prosječnog boravka od ukupno sedam noći, učinak od ukupno 3 miliona turista koji se očekuje u sljedećim godinama, tačnije 2030. godine, biće ekvivalent ukupno 69.000 ljudi koji žive na Malti na stalnoj osnovi.


Osim toga, također označava značajan porast sezonskog stanovništva Malte, s 52.983 registrovanih 2019. godine prije širenja korona virusa i njegovih novih varijanti, nakon čega se turistička industrija smanjila na 16.000 sezonskog stanovništva.


(Schengen Visa Info)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.