x

IDE NA MEGDAN INTERU

Mančester siti "razbio" Real i izborio finale Lige prvaka

Džeko će u Istanbulu igrati protiv svog bivšeg kluba


Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u revanšu polufinala deklasirali aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid sa 4:0.


„Građani“ su od samog starta krenuli silovito. Real nije mogao da se sastavi, čemu svjedoči podatak da su „Kraljevi“ u prvih 15 minuta igre imali samo 13 kompletiranih dodavanja.


Siti je redao šanse, ali je Real imao raspoloženog Tiboa Kurtou (Thibaut Courtois) koji je u 21. minuti sjajno zaustavio Erlinga Halanda (Haaland).

Onda magičan trenutak i akcija kao iz igrice fudbalera Sitija i gol Bernarda Silve za vodstvo od 23. minute. Prvu i jedinu priliku u prvom poluvremenu Real je imao u 35. minuti kada je Kros sa distance šutirao i pogodio prečku.


Dvije minute kasnije Bernardo Silva je postigao novi gol i udvostručio prednost Sitija.


Kurtoa je u 73. minuti ponovo odlično odbranio šut Halanda, ali ga je tri minute poslije savladao vlastiti saigrač Eder Militao nakon nespretne reakcije poslije centaršuta Kevina De Brujne (De Bruyne).

Konačnih 4:0 postavio je u sudijskoj nadoknadi rezervista Hulian Alvarez (Julian), koji je pogodio iz prvog kontakta s loptom.


Mančester siti će tako na megdan Interu našeg Edina Džeke, za kojeg će ovo biti emotivna utakmica. Igrat će prvo finale Lige prvaka u karijeri i to protiv svog bivšeg kluba. Veliko finale igra se 10. juna u Istanbulu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.